Call us toll free: 0523-72250
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 0523-72250

Båtsäsong på gång

by info@sch-form.com 0 comments
Smögen Marins årliga katalog, 28 sidor med All Inclusive-paket, kom i dagarna från tryckeriet. SCH! ligger bakom form och produktion. Read more!

Stilbildande typografer – Vincent Figgins

by info@sch-form.com 0 comments
Figgins ”Two Lines Pica Antique” var något helt nytt inom typografin och gav upphov till starka reaktioner. Vissa hävdade att detta var något av det mest banbrytande inom typografin för tiden, medan andra talade om det som ett typografiskt monster. Read more!

Pubkvällar på Sea Lodge

by info@sch-form.com 0 comments
Pubkvällar på Sea Lodge Under våren kör Sea Lodge pubafton varje lönehelg. SCH! har fått uppdraget att ta fram denna serie av 4 affischer. 27 februari var första tillfället och den 27 mars stundar nästa festkväll. Välkomna! Read more!

I fyrens sken

by info@sch-form.com 0 comments
I fyrens sken SCH! gör en del ideella uppdrag, främst för barn- och ungdomsföreningen Equmenia Smögen. I mitten av december är det tid för den årliga julmusikalen, och affischen är nu producerad. En hel del Art Deco-vibbar från mellankrigsåren i färg, form och typografi! 🙂 Read more!

Hur många finita element finns det i världen?

by info@sch-form.com 0 comments
Många av oss känner till det periodiska systemet som är en sammanställning av alla våra grundämnen. Nu har några riktigt vässade matematiker kommit på ett sätt att systematisera alla former av finita element, och tillsammans med SCH! sammanställt och visualiserat dessa formler och figurer. Read more!

Ny hemsida till Svanhills bygg & montage

by info@sch-form.com 0 comments
Ny hemsida till Svanhills bygg & montage Svanhills bygg & montage är ett expansivt byggföretag beläget på Smögen. Förutom nybyggnationer och renoveringsarbeten saluför de även ett antal byggrelaterade produkter. Däribland s-golv. Idag har deras nya hemsida, utformad av SCH!, släppts. Siten är responsiv, vilket innebär att den är helt mobilanpassad. svanhills.se Read more!

Jag vill hålla kvar sommaren ett tag till…

by info@sch-form.com 0 comments
Min grabb Florian och jag tog en tur med ekan i onsdags kväll och grillade på ett av våra favoritskär. Lite filmande och en timme av time-lapse på Vämlingen gav detta resultat. Håll till godo! 🙂 Read more!

Nya hemsidan har landat!

by info@sch-form.com 0 comments
Det tog lite tid innan jag verkligen visste hur jag ville ha det. Men nu är den här, inte ett decennium för tidigt! Sidan är uppbygd i wordpress och custombyggd med hjälp av Ulla Emanuelson. Sidan är responsiv vilket gör att den även anpassar sig efter mobila enheter och mindre skärmar. Read more!

Stilbildande typografer – Robert Thorne

by info@sch-form.com 0 comments
Robert Thorne Köpte omkring 1794 ett stilgjuteri av sin läromästare Thomas Cotterell. Efter några år hade han tillverkat ett stort antal egenritade typer som ersatte Cotterells typer. Han fortsatte att utveckla sina typer fram till sin död 1820. Efter Thornes död köptes stilgjuteriet av en man vid namn William Thorowgood. Han hade aldrig ägnat sig åt typografi tidigare, men hade vunnit pengar på ett lotteri som han nu ville investera. De flesta typer som därefter utkom i Thorowgoods namn var i själva verket Thornes. Read more!

Stilbildande typografer – Richard Austin

by info@sch-form.com 0 comments
Vi är tillbaka i England där bok- och tidningsutgivaren John Bell verkade. 1788 startar Bell ett stilgjuteri tillsammans med stämpelskäraren och typografen Richard Austin. Detta British Letter Foundry stänger ner 1798 och Austin börjar arbeta för olika stilgjuterier i Skottland, bland andra William Miller. Read more!

Skrämmande

by info@sch-form.com 0 comments
Egentligen räcker det med en halvtimmes TV-nyheter för att mättas av den ondska vi människor faktiskt släpper lös. Men det finns tydligen ändå något kittlande i att låta sig skrämmas av det okända i form av olika varelser och figurer. Det är hursomhelst väldigt roligt att rita monster och freaks. Read more!

Konjunktioner, eller?

by info@sch-form.com 1 comments
Idag ser vi mycket av grafisk form som hämtar inspiration i handmålade skyltar och affischer från Art deco- och victorianska epoken. Ofta ska det även se ut att vara lite slitet och vintage. Under denna period sågs ibland kortare, sammanbindande ord som enskilt utformade objekt. Ofta formade eller svängda som ett baner. Jag vet inte hur jag ska förklara det tydligare än så. Read more!